TILGANG TIL PROJEKTER

Falkenstjerne Fælles har en kreativ tilgang til projekter, dvs. der ses altid på den enkelte case og kontekst så der rådgives efter situationen. Der skabes også et visuelt antropologisk design for hver opgave. Bofællesskaber og fællesskaber i det byggede miljø kan nemlig etableres på mange forskellige måder - om det er del af et større byudviklingsprojekt, eller om facilitering af en gruppedannelsesproces, eller en omdannelse og optimering af eksisterende bygninger, er der brug for at se på de konkrete detaljer og menneskelige  potentialer. 

PROCESSEN

STEP 1


Visioner og værdier:

Der findes i gruppen en fælles vision og der spørges ind til hvilke værdier man er fælles om.


Det kan meget vel være at man finder fælles fodslag omkring grøn omstilling, klimatiltag eller bæredygtig livsstil.

STEP 2


Organisering:

Organisering af rum og forståelse for hvordan fællesskabet kan opstå i rumlig forløb såvel som sociale dimensioner.


Specifikt for  bofællesskaber: Man skal finde ud af den ejer/lejer form der passer bedst til bofællesskabet.  Gruppen skal organiseres og der skal typisk laves en lokalplan.

STEP 3


Social dimension:

Hvordan man etablerer gruppen og faciliterer fællesskabsprocessen, som foregår løbende igennem dialog, møder og aktiviteter, fx igennem deling af arbejdsopgaver.


Specifikt for bofællesskaber: Der afholdes en række workshops og møder hvor fællesskabet bliver etableret, orienteret om processen 

STEP 4


Fysisk dimension:

Det bestemmes hvordan det fysiske design skal være, hvad der er behov for, hvordan rummenes indretning skal være, og hvilken type bofællesskab.


Det er vigtigt at tage højde for balancen imellem det private og det fælles og etablere semi-private overgangszoner.


BAG falkenstjerne fælles STÅR ANNA FALKENSTJERNE BECK

Anna Falkenstjerne Beck

CEO


Anna er ved at afslutte sit erhvervs PhD-projekt om bofællesskaber og har herigennem opnået viden og erfaring med etablering af fællesskabsorienterede boformer.


Dertil er Anna Cand.mag i Visuel Kultur og har mange års erfaring med visuelle felter og analyser samt  dialogbaseret og kreative worksshops, foredrag og konferencer.